Zvěřina na šlechtickém stole
Přijďte ochutnat zvěřinovou paštiku s bažantí hlavou z 18. století, daňčí pečeni nebo perličku špikovanou lanýžem. Tyhle pokrmy nabízela šlechta svým hostům během populárních podzimních honů. Přednáška zaměřená na historickou gastronomii Vás seznámí i s podáváním jídel na honu, historickými zvěřinovými recepty, dozvíte se, co je Schauessen, nebo zda se zvyky šlechty minulých století dodržují i dodnes.
Současně se dozvíte, jak se paštika pečená v těstě historicky vyráběla, protože přednášející jsou absolventi kurzů historické kuchyně ve Velké Británii pod vedením irského historika gastronomie, kuchaře a cukráře Ivana Daye, jemuž při některých kurzech již i asistovali.
Přednášku doplní detaily týkající se stolování a stolničení na anglických venkovských sídlech. Milan Svoboda totiž letos absolvoval prestižní mezinárodní kurz The Attingham Summer School ve Velké Británii, který je zaměřen na studium tamních zámků a paláců.